Rouwenhorst verzorgt alle uitvaarten in apeldoorn en omgeving

De Nederlandse Wet beschrijft dat een overledene begraven of gecremeerd dient te worden. Wanneer de voorkeur uitgaat om de overledene te begraven, dan biedt de regio Apeldoorn u de keuze uit gemeentelijke begraafplaatsen, natuurbegraafplaatsen, kerkelijke begraafplaatsen of begraafplaatsen van particuliere instanties. 

GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN

De gemeente Apeldoorn kent vijf gemeentelijke begraafplaatsen; Heidehof, Soerenseweg, Beekbergen, Wenum en Uddel. Deze begraafplaatsen zijn in eigendom en in beheer van de gemeente Apeldoorn. Uiteraard kunt u ook kiezen voor de begraafplaatsen in één van de omliggende dorpen en gemeenten. Denkt u hierbij aan Klarenbeek, Hoenderloo, Eerbeek, Loenen en Vaassen. Eigenlijk kunt u terecht op iedere begraafplaats in Nederland, zelfs in het buitenland.

NATUURBEGRAAFPLAATS

Bij het plaatsje Assel (Hoog Soeren), ligt de eerste en oudste natuurbegraafplaats van Nederland. Deze begraafplaats ligt midden in de bossen en behoort bij het landgoed Westerwolde.

Landgoed Westerwolde is eigendom van de familie Westerwoudt en zij beheren de begraafplaats. De begraafplaats telt tegenwoordig meer dan 1800 graven en op het terrein bevindt zich de Heilige Geest Kapel.

KERKELIJKE BEGRAAFPLAATSEN

Apeldoorn kent naast de gemeentelijke begraafplaatsen ook een paar bijzondere begraafplaatsen. Deze begraafplaatsen worden beheerd door kerken en particuliere instanties. Apeldoorn heeft drie Rooms Katholieke begraafplaatsen: begraafplaats Arnhemseweg, begraafplaats Oude Beekbergerweg en het parochiële kerkhof Haagwinde bij de Teresia kerk.

Voor meer informatie kunt u hier de brochure ‘Begraven en Cremeren in Apeldoorn’ downloaden

Begraafplaatsen in Apeldoorn en omgeving

begraafplaatsen apeldoorn soerenseweg

Begraafplaats Apeldoorn Soerenseweg

Begraafplaats Soerenseweg ligt dicht bij het centrum van Apeldoorn. Al in 1897 vond in dit sfeervolle, onder architectuur aangelegde park de eerste begrafenis plaats. Momenteel worden er geen nieuwe graven meer uitgegeven, alleen nog oude klasse graven. Informeer bij Rouwcentrum Rouwenhorst na de mogelijkheden. Begraafplaats Soerenseweg heeft een afdeling met kindergraven en urnenkelders. Ook kunnen nabestaanden hier de as na crematie verstrooien en een gedenkplaats inrichten. Uitvaartplechtigheden kunnen worden gehouden in de kleine aula, die vijftig zitplaatsen biedt.

Begraafplaats Soerenseweg Soerenseweg 71, 7314 JE Apeldoorn

begraafplaatsen heidehof ugchelen

Begraafplaats Heidehof Ugchelen

Heidehof werd aangelegd in 1940 en is de grootste gemeentelijke begraafplaats. Op Heidehof zijn aparte afdelingen voor kindergraven, een Rooms Katholieke afdeling en een Islamitische afdeling. Omdat op het terrein ook een crematorium is gevestigd, biedt begraafplaats Heidehof ook mogelijkheden voor de asbestemming, in de vorm van urnenkelders, een gedenkplaats voor ’urnamenten’, colombaria en strooivelden. Op de begraafplaats zijn een aula en een ontvangstruimte voor nabestaanden, waar desgewenst de condoleance en uitvaartplechtigheden kunnen worden gehouden.

Begraafplaats Heidehof Engelanderholt 95, 7339 BX Ugchelen

begraafplaatsen beekbergen

Begraafplaats Beekbergen

In de bosrijke omgeving van Beekbergen ligt de oudste gemeentelijke begraafplaats, die dateert uit 1829. Begraafplaats Beekbergen beschikt over ruimte voor kindergraven en urnenkelders. Ook kan de as na crematie worden verstrooid. De in 2005 geheel gerenoveerde aula biedt met 25 zitplaatsen ruimte voor kleine uitvaartplechtigheden.

Begraafplaats Beekbergen Koningsweg 20, 7361 TB Beekbergen

begraafplaatsen hoenderloo

Begraafplaats Hoenderloo

De begraafplaats Hoenderloo is aangelegd in 1859. Tot 2002 is de begraafplaats onderdeel geweest van de Diaconie van de Hervormde Gemeente in Hoenderloo. In 2002 is de begraafplaats ondergebracht in een aparte stichting, met als doel de begraafplaats te behouden voor de inwoners van Hoenderloo en Hoog Baarlo. In 2015 vond er een uitbreiding plaats en in 2019 is het eerste graf uitgegeven. Inwoners van Hoenderloo en Hoog Baarlo kunnen in hun eigen dorp begraven worden of er kan een asbus bijgezet worden in een graf of urnenkelder. Ook bestaat de mogelijkheid om op de begraafplaats as te verstrooien voor hen die gecremeerd zijn.

Begraafplaats Hoenderloo Heldringsweg 10, 7351 BE Hoenderloo

begraafplaatsen wenum

Begraafplaats Wenum

De ruime en landelijk gelegen begraafplaats Wenum uit 1940 bevindt zich aan de noordzijde van Apeldoorn. Ook geeft begraafplaats Wenum urnenkelders uit en er is plaats voor kindergraven. De aula heeft 100 zitplaatsen en is in 2005 gerenoveerd.

Begraafplaats Wenum Ramsbrugweg 10, 7345 DW Wenum

begraafplaatsen uddel

Begraafplaats Uddel

De in een bosgebied gelegen begraafplaats Uddel is aangelegd in de jaren ’60 en heeft een afdeling met kindergraven. Er is op deze begraafplaats geen aula.

Begraafplaats Uddel Heegderweg, Uddel

Cremeren in Apeldoorn

Cremeren in Apeldoorn

Rouwcentrum Rouwenhorst zorgt voor een stijlvolle crematie in de omgeving Apeldoorn.

lees meer

Heeft u een uitvaartverzekering?

Heeft u een uitvaartverzekering?

De kosten van een mooie doch eenvoudige uitvaart bedragen tussen de € 5.000,- en € 8.000,-. Een heel bedrag dat, indien u verzekerd bent, door de verzekering wordt betaald.

lees meer

Kwaliteitskeurmerk

Kwaliteitskeurmerk

Rouwcentrum Rouwenhorst biedt de hoogste kwaliteit in uitvaartzorg en voldoet aan alle kwaliteitskeurmerken voor uitvaartondernemers.

lees meer

Copyright 2023 - Rouwcentrum Rouwenhorst