Wanneer vreugde verdriet geworden is

Vreugde werd opeens verdriet. Al uw mooie dromen over uw kindje spatten plots uiteen, uw wereld staat stil wanneer uw kindje komt te overlijden. Tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling of vlak daarna, het is zo belangrijk dat het erkend is. Een verlies dat niet te bevatten is, oneerlijk en niet te begrijpen. Een verlies dat veel verdriet met zich meebrengt en voor een grote leegte zorgt. Wij zijn er voor u.

Als het leven anders loopt en je afscheid moet nemen van je foetus of kindje dan is speciale en specifieke aandacht voor de ouders en betrokken broertje(s) of zusje(s) essentieel. Wij ondersteunen u bij het vormgeven van een persoonlijk afscheid. Wij zijn er om u te helpen de juiste en verantwoorde keuzes te maken die moeten worden gemaakt. Wij denken mee over vragen die in deze moeilijke periode beantwoord moeten worden. U kunt hierbij denken aan het vormgeven van een gepast en geschikt kaartje, het doen van de aangifte samen met vader of moeder, het gebruik van een personenauto in plaats van een rouwauto, uw kind(je) thuishouden of overbrengen naar een sterrenkamertje of de keuze tussen een kistje of een mandje.

Begeleiding kinderen bij een overlijden

Wanneer je op jonge leeftijd een overlijden van een dierbare meemaakt kan dit een grote impact hebben. Door te praten, te lezen en de juiste begeleiding leren kinderen het een plek te geven. Om u en uw kinderen te helpen tijdens het rouwproces hebben wij speciale boekjes voor kinderen ontwikkeld. Deze kunt u samen met u kind(eren) doorbladeren en lezen waardoor het verdriet en het gemis voor uw kind wellicht begrijpelijker wordt.

Rouwbegeleiding bij een verstandelijke beperking

In samenwerking met ’s Heeren Loo is er landelijk een 'laatste wensen boekje' ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit boekje helpt bij de rouwverwerking. ‘s Heeren Loo Zorggroep helpt mensen met een verstandelijke beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Ondersteunt met cartoons proberen wij, met behulp van het 'laatste wensen boekje', duidelijk te maken wat een overlijden betekent en willen wij vooral de situatie begrijpelijk maken voor de lezer.

Vraag geheel vrijblijvend de brochure op.

Gedichten

" Een jong leven,
Te weinig tijd gegeven
Te kort op deze aarde
Maar van onschatbare waarde"

Lees meer gedichten

Copyright 2021 - Rouwcentrum Rouwenhorst