Rouwcentrum Rouwenhorst staat u terzijde bij een sterfgeval

Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag bij het regelen en verzorgen met alles wat erbij een uitvaart komt kijken. De eerste formaliteiten, het opbaren, de uitvaart en de nazorg, u kunt op ons rekenen in deze moeilijke dagen na het overlijden. Vanaf het eerste bezoek heeft u een vaste uitvaartleider, iemand die u adviseert, naar u luistert en begeleidt bij het vormgeven van het afscheid

Rouwcentrum Rouwenhorst helpt u graag met het volgende: 

  • De aangifte van het overlijden bij de Burgerlijke Stand
  • Het overbrengen, verzorgen en het opbaren thuis of in het rouwcentrum
  • Ondersteuning bij de afwikkeling van levens- of uitvaartverzekering
  • Het reserveren van begraafplaats of crematorium
  • Het vormgeven, opstellen, drukken en versturen van rouwkaarten en eventueel dankbetuiging
  • Het opmaken en plaatsen van een advertentie in regionale of landelijke dagbladen
  • Ondersteuning bij de vormgeving van de uitvaart
  • Uitvaartkist, rouwvervoer en bloemstukken
  • De begeleiding van de begrafenis- of crematieplechtigheid
  • Nazorg, advies en ondersteuning


Direct na een sterfgeval
Bij een sterfgeval moet allereerst een arts worden ingeschakeld om het overlijden vast te stellen. Ook kunt u een geestelijk raadspersoon oproepen. Bij een sterfgeval, wachten naast het intense verdriet ook de nodige administratieve handelingen. Wij staan u hierbij direct terzijde.

Zodra het overlijden officieel is vastgesteld door de (huis)arts, kunt u direct contact met ons opnemen op telefoonnummer 055-5414089. Wij werken niet met een externe telefooncentrale, u krijgt altijd direct een van onze medewerkers aan de telefoon.

Vragen na het overlijden van uw dierbare

In het eerste telefonisch contact bespreekt onze medewerker een aantal zaken met u. In alle rust bespreken wij uw wensen, de keuze voor een begrafenis of crematie en de plaats van opbaring van uw dierbare. Wij maken tijdens het gesprek direct een afspraak om u bezoeken, op de plaats en het tijdstip van uw keuze.

Onze uitvaartleider zal tijdens dit bezoek een aantal persoonlijke wensen met u doornemen ten aanzien van de uitvaart. Stap voor stap zullen de mogelijkheden met u worden besproken en zullen wij u adviseren waar nodig. 

Regelen en begeleiden

In nauw overleg met de nabestaanden zal de dag en het tijdstip van de uitvaart worden vastgelegd. Wij dragen zorg voor de benodigde regelingen voor de eventuele afscheidsdienst in de kerk, het rouwcentrum of elders. De uitvaartleider zal bij de Burgerlijke Stand aangifte van overlijden doen. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar opbaren in ons rouwcentrum, zorgen onze medewerkers ervoor dat uw dierbare overgebracht zal worden naar een van onze rouwkamers.

De laatste zorg, een belangrijk moment

In goed overleg wordt na het overlijden de laatste verzorging van de overledene uitgevoerd. Onze medewerkers zijn gediplomeerd verzorgers en zullen deze laatste verzorging uitvoeren met de grootste zorg en aandacht. Uiteraard mag u hier als familielid bij aanwezig zijn en desgewenst assisteren. Ook is er de mogelijkheid om samen met uw familieleden zelf de verzorging uit te voeren, wij zullen op de achtergrond aanwezig zijn voor begeleiding. Mocht de overledene in een verpleeghuis of hospice overlijden, dan wordt deze laatste verzorging vaak uitgevoerd door het verplegend personeel.

Steun bij verwerking

Het geven van de laatste zorg of het helpen hierbij, is een hele persoonlijke keuze. Achteraf zijn familieleden vaak dankbaar dat ze hebben mogen helpen met de laatste verzorging van hun dierbare. Het kammen van het haar of het aangeven van de kleding kan al veel voldoening geven, het geeft een positieve ervaring die bijdraagt en tot steun is bij het verwerken van uw verlies.

Opbaren, thuis of in ons rouwcentrum

In de dagen voor de uitvaart wilt u in alle rust afscheid nemen en uw condoleancebezoek kunnen ontvangen. Naar keuze kan de overledene thuis worden opgebaard of in het rouwcentrum, wij bieden u voor beide keuzes alle mogelijkheden.

Rouwcentrum Rouwenhorst

Het rouwcentrum heeft zes verschillende stijlvolle rouwkamers. Wilt u uw dierbare opbaren in het rouwcentrum dan krijgt u de beschikking over één van onze rouwkamers. De rouwkamers hebben wij bewust klein gehouden, wat zorgt voor een huiselijke en warme sfeer. Met persoonlijke voorwerpen, waaronder foto’s en/of decoraties, kunt u een eigen omgeving creëren waarin afscheid nemen een persoonlijk en intiem karakter krijgt. In het rouwcentrum vindt u alle faciliteiten en begeleiding waar u behoefte aan heeft. Na telefonisch overleg kunt u er in principe op ieder gewenst moment terecht. 

Familie kamers

Het rouwcentrum heeft ook de beschikking over twee 24-uurs kamers. Rouwkamers die het mogelijk maken op ieder gewenst moment de overledene te bezoeken. De familie ontvangt een persoonlijke sleutel waarmee van buitenaf toegang wordt verleend tot de rouwkamer. De familie kan in alle rust afscheid nemen. Door de aanwezigheid van een kitchenette kan de familie zichzelf voorzien van koffie, thee en/of fris.

Opbaren thuis

Een groeiend aantal mensen kiest tegenwoordig voor opbaring thuis. Wij kunnen dit op passende en waardige wijze voor u realiseren. Opbaren thuis is helaas niet altijd mogelijk. Het kan zijn dat u op een etage woont en de ruimte in het trappenhuis te beperkt is, wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Opbaren op bed, opbaarplank of in de uitvaartkist

Bij het opbaren van uw dierbare thuis heeft u drie mogelijkheden: opbaren op bed, een opbaarplank met speciale bedkoeling of in de uitvaartkist met bijbehorende koeling. Wij zorgen er in alle gevallen voor dat alles precies naar wens verloopt. Dagelijks komen wij bij u thuis voor controle en wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor vragen en ondersteuning.

Rouwcentrum Rouwenhorst

Rouwcentrum Rouwenhorst

Het rouwcentrum voldoet aan alle verwachtingen van vandaag de dag en is voorzien van moderne faciliteiten. Onze toegewijde uitvaartleiders staan u bij in een moeilijke tijd.

lees meer

Heeft u een uitvaartverzekering?

Heeft u een uitvaartverzekering?

De kosten van een mooie doch eenvoudige uitvaart bedragen tussen de € 5.000,- en € 8.000,-. Een heel bedrag dat, indien u verzekerd bent, door de verzekering wordt betaald.

lees meer

Doneren na overlijden

Doneren na overlijden

U overweegt donatie of schenking aan de wetenschap? Rouwcentrum Rouwenhorst kan u hierbij assisteren. 

lees meer

Copyright 2021 - Rouwcentrum Rouwenhorst