nieuws 

Nieuwsbrief zomer 2019

Begin juni is onze laatste nieuwsbrief uitgekomen met bijzondere interviews en andere interessante weetjes. 

Klik hier op de nieuwsbrief te downloaden in PDF formaat.

Gunning uitvaarten Gemeente Apeldoorn

Per 15 mei 2019 verzorgen wij wederom, na een Europese aanbesteding, voor uitvoering Wet op de Lijkbezorging (Wlb) van Gemeentewege voor de gemeente Apeldoorn.
Het betreft een overeenkomst met een looptijd van 2 jaar met de mogelijkheid van verlenging met maximaal twee keer een jaar.

Op donderdag 9 mei is het contract getekend. Wij zijn weer erg blij met deze gunning en we zullen er samen met de medewerkers van de gemeente Apeldoorn voor zorgen dat een ieder een waardig afscheid krijgt.

Nieuwe collectie rouwkaarten

Met een mooie passende rouwkaart kunt u een laatste groet, een blijk van waardering, maar ook het karakter van uw dierbare weergeven. Door een persoonlijke foto, een mooi gedicht, een levensspreuk of door het weergeven van een hobby kunt u de kaart personaliseren naar de wensen van u of uw dierbaren.

Nieuwe ontwerpen aan het begin van een nieuw jaar. Graag delen wij met u onze nieuwe collectie rouwkaarten. Een uitgebreide collectie die zich laat kenmerken door zachtheid, sierlijkheid en sfeervolle illustraties. Kaarten die passen bij de verschillende jaargetijden. Een eigentijdse collectie, voor eenieder een gepaste kaart.

Bekijk hier onze collectie en nieuwe ontwerpen.

Uitvaartmanden gevlochten van bamboe of bananenblad

Steeds meer mensen kiezen voor een milieubewuste invulling van hun uitvaart. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met Greencoffins. De uitvaartmanden van deze leverancier worden gevlochten van bijvoorbeeld bamboe, wilde ananas (pandanus), wilgentenen en bananenblad. Dit zijn ecologisch verantwoord geteelde gewassen, die na de oogst weer aangroeien zonder dat herplant nodig is. Bij de productie worden geen metalen of andere mogelijk schadelijke stoffen toegevoegd, waardoor de kisten volledig biologisch afbreekbaar zijn. Bij een crematie of begraven komen dus geen schadelijke stoffen vrij.

De collectie is gecertificeerd door de World Fair Trade Organisation (WFTO). Zij houden toezicht dat de plaatselijke boeren een eerlijke prijs voor hun product krijgen, net als de mensen die de kisten vervaardigen.

Wilt u meer weten over deze collectie? Wij geven u graag informatie.

Gedichten

"Maar vroeg of laat
verschijnt het land
dat elk verstand
te boven gaat
waar ik volmaakt
opnieuw ontmoet
wie ik voorgoed
was kwijtgeraakt."

Lees meer gedichten

Copyright 2019 - Rouwcentrum Rouwenhorst