nieuws 

Nieuwsbrief Memento

In april is er weer een nieuwe editie van onze nieuwsbrief Memento uitgekomen. In onze nieuwsbrief leest u bijzondere interviews, mooie verhalen en interessante weetjes. 

Klik hier om onze nieuwsbrief te downloaden in PDF formaat.

Nieuwsbrief Memento

Medio november is onze vernieuwde nieuwsbrief Memento uitgekomen met bijzondere interviews en andere interessante weetjes. 

Klik hier om onze nieuwsbrief te downloaden in PDF formaat.

Corona update

Daar waar we hopen op juist iets meer bewegingsvrijheid, worden de regels helaas nogmaals iets aangescherpt. Om het Corona virus verder terug te dringen gelden er ook voor onze branche vanaf aankomende maandag 25 januari extra aangescherpte regels.
Met ingang van 25 januari wordt het aantal gasten dat bij een afscheid aanwezig mag zijn teruggebracht naar 50 personen. Ook worden met ingang van deze datum kinderen tot en met 12 jaar meegeteld als volwaardige personen. Wij vragen, ter bescherming van alle aanwezigen, bij binnenkomst een mondkapje te dragen en de 1,5m tussen de aanwezige gasten te waarborgen. Een live-stream verbinding kan nog altijd een waardevolle uitkomst bieden in deze lastige tijd. Het is wellicht een gepaste oplossing om vrienden en familie toch dichtbij te hebben. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.
Een condoleance wordt niet gezien als een uitvaartplechtigheid en valt hiermee dus helaas niet onder de uitzondering op de avondklok. Hier zullen wij bij Rouwcentrum Rouwenhorst rekening mee houden zodat iedereen weer tijdig thuis kan zijn.
Helaas valt ook het bezoek aan de rouwkamers en onze familiekamers niet onder de uitzonderingen. Wanneer u een bezoek wilt brengen aan de familiekamer zult u rekening moeten houden met de geldende avondklok.

Wij doen er alles aan om ook in deze lastige tijd een afscheidsdienst waardig te laten zijn en te zorgen dat het families aan niets ontbreekt. Het team van Rouwcentrum Rouwenhorst staat altijd voor u klaar en reikt u een helpende hand toe in een verdrietige periode.
U mag ons zien als een verlengstuk van uw familie. U bepaalt en wij ondersteunen u daar waar wij dat kunnen. Met een hand op het hart, een welgemeende blik en een luisterend oor, hopen wij er toch optimaal voor u en uw naasten te kunnen zijn. Wij staan voor u klaar.

Corona update

Helaas hebben we weer te maken met een ‘gedeeltelijke lockdown’. Nieuwe aangescherpte regels om het Corona virus terug te dringen, ook wij moeten ons aan de voorgeschreven regels van het RIVM en de overheid houden.
Gelukkig mogen wij u nog wel ontvangen op ons Rouwcentrum om een uitvaart te bespreken. Wij houden hierbij uiteraard rekening met de gepaste afstand van 1,5m en vragen u bij binnenkomst een mondkapje te dragen. Wanneer een afspraak op locatie niet goed voelt in deze tijd kunt u dit gerust aangeven. Wij kunnen te allen tijde een telefonische afspraak met u maken om alles rustig te bespreken.
Helaas blijft het aantal gasten dat bij een afscheid aanwezig mag zijn gering en ook hier houden we rekening met 1,5m tussen de aanwezige gasten. Het aantal gasten dat bij een afscheid aanwezig mag zijn is binnen 100 en buiten 250, mits binnen de 1,5m afstand gewaarborgd kan worden. Om voldoende afstand te kunnen houden kunnen wij maximaal 55 personen ontvangen. Ook vragen wij, ter bescherming van alle aanwezigen, bij binnenkomst een mondkapje te dragen. Een live-stream verbinding kan een waardevolle uitkomst bieden in deze lastige tijd. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden, op deze manier kunt u vrienden en familie toch dichtbij hebben.

We leven even in wereld die anders is dan anders, maar weet dat het team van Rouwcentrum Rouwenhorst altijd voor u klaar staat en u een helpende hand toereikt in een verdrietige periode. Met een welgemeende blik, een knik met het hoofd, een hand op het hart, liefdevolle woorden en een luisterend oor, hopen wij er toch optimaal voor u en uw naasten te kunnen zijn. Wij staan voor u klaar.

Corona update

Helaas is het Corona virus nog niet volledig onder controle en blijven alle geldende regels, conform de richtlijnen van het RIVM en de overheid, van kracht.
Wel kunnen wij u nog steeds ontvangen op ons Rouwcentrum om een uitvaart in alle rust met u  door te nemen. Uiteraard wordt hier rekening gehouden met de 1,5m-afstand regel. Vindt u het prettig om een telefonische afspraak te hebben, dan kan dit ook te allen tijde.
Ook het aantal mensen dat bij een afscheid aanwezig mag en kan zijn is nog steeds gering. Een live stream verbinding kan hierin nog altijd van waardevolle betekenis zijn. Op deze manier zijn vrienden en familie toch dichtbij en kunnen woorden van liefde met elkaar worden gedeeld. Met de aanwezige gasten houden wij vanzelfsprekend rekening met de 1,5m-afstand regel.
Weet dat wij er voor u zijn, dag en nacht. Misschien nog een beetje anders dan anders, maar wij zijn er om u een helpende hand te kunnen toereiken. Wij bieden u een luisterend oor en nemen zaken voor u uit handen. Wij zijn blij dat wij er steeds weer iets meer voor onze medemens kunnen zijn in een moeilijke periode.

Corona update

Vanaf heden mogen ook wij weer enkele versoepelingen doorvoeren, uiteraard zijn deze volledig conform de richtlijnen van de overheid en het RIVM.
Zo kunnen wij weer een afspraak met u maken en mogen wij u weer ontvangen op ons Rouwcentrum om een uitvaart in alle rust met u door te nemen. Echter mag dit te allen tijde ook telefonisch, deze keuze is natuurlijk geheel aan u.
Door de versoepeling van de regels kunnen wij na afloop van een condoleance de aanwezigen gasten weer voorzien van een kop koffie of thee, geheel naar uw wensen. Uiteraard ook hier met in achtneming van de geldende regels.
Het team van Rouwcentrum Rouwenhorst mag u weer vragen om bij de laatste verzorging van uw dierbare te helpen. Wij zullen u hierbij bijstaan en assisteren.
Het aantal mensen dat bij een afscheid aanwezig mag zijn is nog steeds gering, maar uitgebreid naar maximaal 30 personen. Een live-stream verbinding kan hierin nog altijd van betekenis zijn. Op deze manier zijn vrienden en familie toch dichtbij en kunnen woorden van liefde met elkaar worden gedeeld. Met de aanwezige gasten houden wij vanzelfsprekend rekening met de 1,5m-afstand regel.
Het zijn weer kleine stappen in de goede richting. Wij zijn blij dat wij er steeds weer iets meer voor onze medemens kunnen zijn in een moeilijke periode. Dat we families kunnen ontzien en een helpende hand kunnen toereiken.

Corona

Het nieuws volgt zichzelf in een razendsnel tempo op, feiten overschrijven feiten, de informatiestroom is bijna niet bij te benen en de straten blijven leeg. De maatregelen zijn door onze overheid verlengd en dat geldt dus ook voor ons en onze branche. Het team van Rouwcentrum Rouwenhorst volgt de ontwikkelingen van het coronavirus op de voet. Het blijft ingrijpend, erg surrealistisch en past zo niet in hoe wij als team zijn en willen werken. Helaas kunnen wij niets anders dan ons strikt houden aan de opgelegde regelgeving en dat geldt voor de gehele branche.
De maatregelen die zijn opgelegd door het RIVM en de overheid zijn volstrekt begrijpelijk en logisch zijn, maar het blijft zo tegen onze natuur in druisen. Wij willen er graag zijn voor onze medemens en willen juist in een moeilijke periode families ontzien en een helpende hand toereiken. Het doet ons dan ook pijn om in moeilijke tijden onze afstand te moeten bewaren. Veel van onze afspraken en gesprekken vinden momenteel telefonisch plaats en in het rouwcentrum wordt gepaste afstand bewaard. Helaas is het aantal mensen dat bij een afscheid aanwezig mag zijn erg gering, een live stream verbinding kan hierin van betekenis zijn. Op deze manier zijn vrienden en familie toch dichtbij en kunnen woorden van liefde met elkaar worden gedeeld. Het aanwezig zijn op een begraafplaats is helaas ook teruggebracht tot een maximum aantal personen. Door langs de weg of de route te gaan staan en gepaste afstand tot elkaar te houden kunt u de naaste familie uw blijk van medeleven geven en uw steun overbrengen, én de overledene de laatste eer bewijzen.
Het zijn vervelende maatregelen, maar dit alles ter bescherming van uw en onze gezondheid.
Handen worden niet geschud, maar een wel gemeende blik, een knik met het hoofd, een hand op het hart en met liefdevolle woorden hopen wij er toch optimaal voor u en uw naasten te kunnen zijn. Het team van Rouwcentrum Rouwenhorst staat voor u klaar, ook nu de wereld even anders is dan anders.

Nieuwsbrief herfst 2019

Medio november is onze laatste nieuwsbrief uitgekomen met bijzondere interviews en andere interessante weetjes. 

Klik hier op de nieuwsbrief te downloaden in PDF formaat.

Nieuwsbrief zomer 2019

Begin juni is onze laatste nieuwsbrief uitgekomen met bijzondere interviews en andere interessante weetjes. 

Klik hier op de nieuwsbrief te downloaden in PDF formaat.

Gunning uitvaarten Gemeente Apeldoorn

Per 15 mei 2019 verzorgen wij wederom, na een Europese aanbesteding, voor uitvoering Wet op de Lijkbezorging (Wlb) van Gemeentewege voor de gemeente Apeldoorn.
Het betreft een overeenkomst met een looptijd van 2 jaar met de mogelijkheid van verlenging met maximaal twee keer een jaar.

Op donderdag 9 mei is het contract getekend. Wij zijn weer erg blij met deze gunning en we zullen er samen met de medewerkers van de gemeente Apeldoorn voor zorgen dat een ieder een waardig afscheid krijgt.

Nieuwe collectie rouwkaarten

Met een mooie passende rouwkaart kunt u een laatste groet, een blijk van waardering, maar ook het karakter van uw dierbare weergeven. Door een persoonlijke foto, een mooi gedicht, een levensspreuk of door het weergeven van een hobby kunt u de kaart personaliseren naar de wensen van u of uw dierbaren.

Nieuwe ontwerpen aan het begin van een nieuw jaar. Graag delen wij met u onze nieuwe collectie rouwkaarten. Een uitgebreide collectie die zich laat kenmerken door zachtheid, sierlijkheid en sfeervolle illustraties. Kaarten die passen bij de verschillende jaargetijden. Een eigentijdse collectie, voor eenieder een gepaste kaart.

Bekijk hier onze collectie en nieuwe ontwerpen.

Uitvaartmanden gevlochten van bamboe of bananenblad

Steeds meer mensen kiezen voor een milieubewuste invulling van hun uitvaart. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met Greencoffins. De uitvaartmanden van deze leverancier worden gevlochten van bijvoorbeeld bamboe, wilde ananas (pandanus), wilgentenen en bananenblad. Dit zijn ecologisch verantwoord geteelde gewassen, die na de oogst weer aangroeien zonder dat herplant nodig is. Bij de productie worden geen metalen of andere mogelijk schadelijke stoffen toegevoegd, waardoor de kisten volledig biologisch afbreekbaar zijn. Bij een crematie of begraven komen dus geen schadelijke stoffen vrij.

De collectie is gecertificeerd door de World Fair Trade Organisation (WFTO). Zij houden toezicht dat de plaatselijke boeren een eerlijke prijs voor hun product krijgen, net als de mensen die de kisten vervaardigen.

Wilt u meer weten over deze collectie? Wij geven u graag informatie.

Gedichten

"Maar vroeg of laat
verschijnt het land
dat elk verstand
te boven gaat
waar ik volmaakt
opnieuw ontmoet
wie ik voorgoed
was kwijtgeraakt."

Lees meer gedichten

Copyright 2021 - Rouwcentrum Rouwenhorst