nieuws 

Nieuwsbrief november

Begin november is onze laatste nieuwsbrief uitgekomen met interviews en andere interessante weetjes. 

Klik hier op de nieuwsbrief te downloaden in PDF formaat.

Nieuwe collectie rouwkaarten

Met een mooie passende rouwkaart kunt u een laatste groet, een blijk van waardering, maar ook het karakter van uw dierbare weergeven. Door een persoonlijke foto, een mooi gedicht, een levensspreuk of door het weergeven van een hobby kunt u de kaart personaliseren naar de wensen van u of uw dierbaren.

Nieuwe ontwerpen aan het begin van een nieuw jaar. Graag delen wij met u onze nieuwe collectie rouwkaarten. Een uitgebreide collectie die zich laat kenmerken door zachtheid, sierlijkheid en sfeervolle illustraties. Kaarten die passen bij de verschillende jaargetijden. Een eigentijdse collectie, voor eenieder een gepaste kaart.

Bekijk hier onze collectie en nieuwe ontwerpen.

Toelating tot Register Uitvaartverzorgers

Wij zijn er trots op dat onze uitvaartverzorgers onlangs zijn opgenomen in het Register voor Uitvaartverzorgers. 

Nabestaanden en andere betrokkenen bij een levenseinde zijn er graag zeker van dat een uitvaart goed wordt geregeld. Ze hechten hierbij veel waarde aan gekwalificeerd personeel. Om de vakbekwaamheid van uitvaartverzorg(st)ers te borgen is het Register voor gecertificeerde Uitvaartverzorger in het leven geroepen. Het Register is een onderdeel van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. Om in aanmerking te komen voor de titel Register Uitvaartverzorger (RU) moet de uitvaartverzorg(st)er aan strenge eisen voldoen. Bij de uitvaartorganisatie waar de uitvaartverzorg(st)er werkt wordt onderzoek gedaan naar de kwaliteit en de klanttevredenheid.

Geregistreerd of niet, wij moeten ons uiterste best blijven doen bij iedere uitvaart. Dat betekent dat een nieuwe uitvaartverzorger een opleiding moet doorlopen bij de erkende opleidingsinstituten Docendo of Meander. Dit in combinatie met een interne opleiding van bijna een jaar, zorgt ervoor dat wij het vertrouwen hebben dat onze uitvaartverzorger weet wat er van hem of haar verwacht wordt en de families in raad en daad kan bijstaan en zoals onze visie luidt; boven verwachting kan presteren.

Uitvaartmanden gevlochten van bamboe of bananenblad

Steeds meer mensen kiezen voor een milieubewuste invulling van hun uitvaart. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met Greencoffins. De uitvaartmanden van deze leverancier worden gevlochten van bijvoorbeeld bamboe, wilde ananas (pandanus), wilgentenen en bananenblad. Dit zijn ecologisch verantwoord geteelde gewassen, die na de oogst weer aangroeien zonder dat herplant nodig is. Bij de productie worden geen metalen of andere mogelijk schadelijke stoffen toegevoegd, waardoor de kisten volledig biologisch afbreekbaar zijn. Bij een crematie of begraven komen dus geen schadelijke stoffen vrij.

De collectie is gecertificeerd door de World Fair Trade Organisation (WFTO). Zij houden toezicht dat de plaatselijke boeren een eerlijke prijs voor hun product krijgen, net als de mensen die de kisten vervaardigen.

Wilt u meer weten over deze collectie? Wij geven u graag informatie.

Gedichten

"Maar vroeg of laat
verschijnt het land
dat elk verstand
te boven gaat
waar ik volmaakt
opnieuw ontmoet
wie ik voorgoed
was kwijtgeraakt."

Lees meer gedichten

Copyright 2019 - Rouwcentrum Rouwenhorst