Rouwcentrum Rouwenhorst, een familiebedrijf met een rijke historie

Het begin

In 1901 begon Frederik Rouwenhorst de uitvaartonderneming vanuit zijn woning aan de Griftstraat, in het centrum van Apeldoorn. Na het overlijden van Frederik was het zoon Berend die het bedrijf voortzette. Berend kreeg zelf drie dochters. Zijn dochter Frederika trouwde met Arend Huurneman en zij namen de zorg voor het bedrijf over. Het pand aan de Griftstraat werd verbouwd om nabestaanden meer ruimte te kunnen bieden, een aula en opbaarkamers werden gerealiseerd.

Een groeiend bedrijf

Dochter Riet en schoonzoon Hans Laponder werkten inmiddels mee in het familiebedrijf. Een bedrijf dat een gezonde groei kende, maar Apeldoorn groeide mee. De locatie aan de Griftstraat werd te klein en er werd uitgekeken naar een passende, ruime locatie. In 1984 verhuisde de onderneming naar de Christiaan Geurtsweg. In 1994 werd het rouwcentrum verder uitgebreid. Eind 2012 is de laatste verbouwing afgerond waarna het rouwcentrum een modern en mooie locatie is. Een rouwcentrum, volledig ingericht op uw wensen en behoeften van vandaag de dag.

De vijfde generatie

In 2005 gaven Hans en Riet de dagelijkse zorg van het bedrijf over aan hun zoon Jeroen, de vijfde generatie binnen het familiebedrijf. Dit heeft helaas maar een jaar mogen duren. Geheel onverwacht overleed Jeroen op 7 juli 2006. Zoon Maarten heeft inmiddels de dagelijkse leiding van het bedrijf overgenomen.

“Het was aanvankelijk niet de meest voor de hand liggende keuze om na het overlijden van mijn broer Jeroen verder te gaan in ons familiebedrijf. Ik kende beide zijden van het vak. De mooie kant van het klaar staan voor mensen en de zware kant die het vak als mens van je kan eisen.

Toen mijn broer Jeroen onverwachts aangaf met Rouwenhorst verder te gaan, vond ik dat vooral erg moedig van hem. Met zijn achtergrond en opleiding heeft hij aantal verstandige beslissingen en keuzes gemaakt waar wij vandaag de dag nog de vruchten van plukken. Toen Jeroen plotseling overleed in 2006, besloot ik mijn ouders bij te staan in de zware tijd die komen zou. Ik besloot te blijven en wilde Rouwenhorst voortzetten op een wijze die bij ons past. Deels ter bescherming, maar vooral omdat ik merkte dat het werk mij evenveel voldoening kon geven als het mijn ouders en mijn broer gebracht had.

Mijn visie voor een 115 jaar oud dienstverlenend bedrijf zoals Rouwenhorst is vooral servicegericht blijven en deze service uit te breiden door met de tijd mee te gaan. U mag ons zien als een verlengstuk van uw familie. U bepaalt en wij ondersteunen. Wij proberen van iedere dag te leren, maar vooral boven verwachting te presteren. Het mag families aan niets ontbreken”.

Wij staan u terzijde, ongeacht uw levensovertuiging

Ieder mens is uniek. Iedereen heeft een eigen persoonlijkheid, een eigen levensovertuiging.  Zowel u als uw dierbaren verdienen een persoonlijk en uniek afscheid. Wij staan u bij Rouwcentrum Rouwenhorst graag terzijde bij het vormgeven van dit persoonlijke afscheid, hierbij houden wij rekening met uw levensovertuiging.

Op uw verzoek kan een uitvaartdienst altijd worden vormgegeven in nauwe samenwerking met uw geestelijk raadspersoon. U kunt bij ons terecht voor het verzorgen van een uitvaart, ongeacht waar u verzekerd bent.

bereikbaar

Bereikbaarheid

Wij staan 24 uur per dag voor u klaar, wij zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar. Om u en uw nabestaanden zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn hebben wij bij Rouwenhorst flexibele bezoektijden. Wanneer u de overledene buiten reguliere openingstijden wilt bezoeken, dan is dit op afspraak (ook op zondag) altijd mogelijk. Als u graag in alle rust en op het tijdstip waarop het u past afscheid wilt kunnen nemen en bezoek wilt ontvangen, dan kunt u gebruik maken van een familiekamer. Deze kamer kunt u bezoeken wanneer u wilt. 

lees meer

Historie

Kwaliteitskeurmerken

Wij bieden u graag de hoogste kwaliteit in uitvaartzorg. Om te benadrukken dat kwaliteit onze prioriteit heeft zijn wij aangesloten bij de BGNU. Als lid van deze overkoepelende kwaliteitsorganisatie voldoen wij aan de hoogste eisen die door de uitvaartbranche aan uitvaartverzorgers, hun medewerkers en hun faciliteiten worden gesteld. U heeft hiermee de zekerheid dat u kunt rekenen op uitvaartzorg en dienstverlening van het hoogste niveau.

lees meer

Historie

Uitvaartverzekering

U kunt gebruik maken van onze uitvaartverzorging, ongeacht waar u verzekerd bent. Heeft u een uitvaartverzekering bij Yarden, Dela of Monuta? Ook dan verzorgen wij de uitvaart geheel zoals u wenst. De kosten van een uitvaart bedragen tussen de € 5.000,- en € 8.000,-, wij informeren u graag over de verschillende uitvaartverzekeringen.

lees meer

Gedichten

" Het is ons maar geleend,
De vele mooie dingen.
Ons onbetwistbaar eigendom,
Zijn de herinneringen."

Lees meer gedichten

Rouwcentrum Rouwenhorst

Rouwcentrum Rouwenhorst

Het rouwcentrum voldoet aan alle verwachtingen van vandaag de dag en is voorzien van moderne faciliteiten. Onze toegewijde uitvaartleiders staan u bij in een moeilijke tijd.

lees meer

Begraven in Apeldoorn

Begraven in Apeldoorn

De regio Apeldoorn biedt u een keuze uit diverse prachtige gemeentelijke begraafplaatsen, een mooie natuurbegraafplaats en diverse kerkelijke begraafplaatsen.

lees meer

Heeft u een uitvaartcodicil?

Heeft u een uitvaartcodicil?

Wat zijn uw specifieke wensen of die van uw dierbare? Het geeft u en uw naasten rust wanneer u uw wensen en alle (financiële) aspecten vast weet te leggen in een uitvaartcodicil.

lees meer

Copyright 2023 - Rouwcentrum Rouwenhorst