• rouwenhorst-nieuws.jpg

nieuws 

Uitreiking cheque Herdenkingsconcert

Op vrijdag 10 november jl. hield Rouwcentrum Rouwenhorst voor de elfde keer een Herdenkingsconcert, traditiegetrouw in de Grote kerk in Apeldoorn.

Ruim 1100 bezoekers bezochten het concert dat in het teken stond van “Even stilstaan bij het gemis van een overleden dierbare.” Zij ervaarden het als een hele mooie en ontroerende avond. “We zijn er trots op dat we op zo’n mooie manier iets extra’s kunnen geven aan de mensen”, aldus Maarten Laponder van Rouwenhorst.

Jaarlijks wordt er een collecte gehouden voor een goed doel en dit jaar werd er gecollecteerd voor Stichting Veluwse Wens Ambulance. De professionele vrijwilligers vervoeren mensen die niet lang meer te leven hebben en helpen zo hun laatste wens te vervullen. Zij doen dit in nauwe samenwerking met bestaande ambulancediensten, huisartsen, ziekenhuizen en hospices.

De opbrengst van de collecte was € 3.183,-. Dankzij de giften en de aanvulling door het rouwcentrum kon er afgelopen donderdag door Maarten Laponder, directeur van Rouwcentrum Rouwenhorst een cheque van €3.500,- worden aangeboden aan de heer Marcel Altink, vrijwilliger van de Veluwse Wens Ambulance.

Nieuwsbrief november

In november is onze laatste nieuwsbrief uitgekomen met interviews en andere interessante weetjes. 

Klik hier op de nieuwsbrief te downloaden in PDF formaat.

Toelating tot Register Uitvaartverzorgers

Wij zijn er trots op dat onze uitvaartverzorgers onlangs zijn opgenomen in het Register voor Uitvaartverzorgers. 

Nabestaanden en andere betrokkenen bij een levenseinde zijn er graag zeker van dat een uitvaart goed wordt geregeld. Ze hechten hierbij veel waarde aan gekwalificeerd personeel. Om de vakbekwaamheid van uitvaartverzorg(st)ers te borgen is het Register voor gecertificeerde Uitvaartverzorger in het leven geroepen. Het Register is een onderdeel van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. Om in aanmerking te komen voor de titel Register Uitvaartverzorger (RU) moet de uitvaartverzorg(st)er aan strenge eisen voldoen. Bij de uitvaartorganisatie waar de uitvaartverzorg(st)er werkt wordt onderzoek gedaan naar de kwaliteit en de klanttevredenheid.

Geregistreerd of niet, wij moeten ons uiterste best blijven doen bij iedere uitvaart. Dat betekent dat een nieuwe uitvaartverzorger een opleiding moet doorlopen bij de erkende opleidingsinstituten Docendo of Meander. Dit in combinatie met een interne opleiding van bijna een jaar, zorgt ervoor dat wij het vertrouwen hebben dat onze uitvaartverzorger weet wat er van hem of haar verwacht wordt en de families in raad en daad kan bijstaan en zoals onze visie luidt; boven verwachting kan presteren.

Uitvaartmanden gevlochten van bamboe of bananenblad

Steeds meer mensen kiezen voor een milieubewuste invulling van hun uitvaart. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met Greencoffins. De uitvaartmanden van deze leverancier worden gevlochten van bijvoorbeeld bamboe, wilde ananas (pandanus), wilgentenen en bananenblad. Dit zijn ecologisch verantwoord geteelde gewassen, die na de oogst weer aangroeien zonder dat herplant nodig is. Bij de productie worden geen metalen of andere mogelijk schadelijke stoffen toegevoegd, waardoor de kisten volledig biologisch afbreekbaar zijn. Bij een crematie of begraven komen dus geen schadelijke stoffen vrij.

De collectie is gecertificeerd door de World Fair Trade Organisation (WFTO). Zij houden toezicht dat de plaatselijke boeren een eerlijke prijs voor hun product krijgen, net als de mensen die de kisten vervaardigen.

Wilt u meer weten over deze collectie? Wij geven u graag informatie.

Gedichten

"Maar vroeg of laat
verschijnt het land
dat elk verstand
te boven gaat
waar ik volmaakt
opnieuw ontmoet
wie ik voorgoed
was kwijtgeraakt."

Lees meer gedichten

Copyright 2017 - Rouwcentrum Rouwenhorst